- Vaikų dienos centrai - http://dienoscentrai.kaltanenai.eu -

Toliau sėkmingai vykdomas projektas „Vaikų dienos centrų veiklos plėtra Švenčionių rajono savivaldybėje“

Toliau sėkmingai vykdant projektą ,,Vaikų dienos centrų veiklos plėtra Švenčionių rajono savivaldybėje“, balandžio – birželio mėn. tiek Adutiškio, tiek Švenčionėlių vaikų dienos centruose intensyviai organizuoti įvairūs renginiai bei vykdytos turiningos ir įdomios veiklos: abiejų vaikų dienos centrų lankytojai aktyviai dalyvavo Motinos dienai ir Tarptautinei vaikų gynimo dienai paminėti skirtose šventėse, UAB ,,Naisių vasara“ organizuotame piešinių konkurse ,,Gandrus pasitinkant 2015“,  be to, kiekviename VDC nuolat vyko  vaikų amžių, poreikius bei pomėgius atitinkančios veiklos, pavyzdžiui,  dailės terapijos ir smulkiosios motorikos lavinimo užsiėmimai, tarpusavio bendravimui skirta diena, akcija ,,Vasaros skaitymai 2015“ ir kt.

Šiuose vaikų dienos centruos dirbantys specialistai taip pat neliko pamiršti: š. m. gegužės 8 d. Kaltanėnų ugdymo ir turizmo centras ir Švenčionių rajono švietimo pagalbos tarnyba projekto vykdymo grupės nariams: Kaltanėnų ugdymo ir turizmo centro specialistams, Adutiškio ir Švenčionėlių vaikų dienos centro darbuotojams bei Švenčionių rajono savivaldybės administracijos specialistams, surengė kvalifikacinę-konsultacinę išvyką į Radviliškio rajoną. Kelionės tikslas – aplankyti ir susipažinti su Radviliškio r. Pociūnėlių miestelio bendruomenės socialinės rizikos šeimų vaikų dienos centru ir jo veikla.

Įsibėgėjusi vasara abiejų vaikų dienos centrų lankytojams taip pat neleidžia nenuobodžiauti: jie smagiai ir turiningai leidžia laiką gamtoje, dalyvauja išvykose po Aukštaitijos NP, rengia žygius prie Žeimenos ir Kamajos upių, o jų metu žaidžia įvairiausius sportinius žaidimus, važinėja dviračiais, maudosi upėje, laksto pievoje, užkandžiauja. Savaime suprantama, kad tokių renginių  metu vaikai ne tik aktyviai juda, bet ir patiria daug teigiamų emocijų.

Daugiau informacijos apie projektą tel. (8 387) 44368 arba el. paštu kaltanenu.utc@gmail.com [1] .