- Vaikų dienos centrai - http://dienoscentrai.kaltanenai.eu -

Šauniai paminėta Europos diena

Gegužės 9 d. Adutiškio VDC vyko renginys, skirtas Europos dienai paminėti. Šiame renginyje dalyvavo ir Adutiškio bibliotekos – filialo bibliotekininkė Ana Vežan, kuri supažindino vaikus su Europos istorija.

VDC lankytojai buvo susiskirstyti į tris komandas: „Europiečių“, „Lietuvaičių“ ir „Adutiškiečių“. Vaikai atsakinėjo į klausimus, susijusius su Europos Sąjunga. Viktorinos klausimai privertė pasukti galvas ir prisiminti perskaitytas knygas: pavyzdžiui, iš kokios šalies kilę Troliai Mumiai bei Haris Poteris, kur gyvena Pepė Ilgakojinė bei Karlsonas ir kt. pasakų personažai. Taip pat vaikai žinojo, kiek šalių sudaro Europos Sąjunga, kokia valstybė didžiausia, įvardino žymiausius pastatus, aktyviai dalyvavo viktorinoje, todėl neliko nė vieno neatsakyto klausimo. Po to vaikai iš Europos šalių vėliavų klijavo plakatą, gamino paukščiukus „Skriskim į Europą“. O renginio pabaigoje balionais, ant kurių vaikai parašė palinkėjimus, buvo papuoštas Adutiškio pagrindinės mokyklos kiemas.

Smagu, kad Adutiškio VDC lankytojai taip šauniai paminėjo Europos dieną, kuri yra kasmetinė tarptautinė šventė, simbolizuojanti Europos taiką ir vienybę.