- Vaikų dienos centrai - http://dienoscentrai.kaltanenai.eu -

Apsilankymas Šventojoje vaikams padovanojo daug gražių akimirkų

Pasitikdami paskutinį vasaros mėnesį, š. m. liepos 31 d. – rugpjūčio 1 d. Adutiškio ir Švenčionėlių vaikų dienos centrų lankytojai dalyvavo poilsinėje-pažintinėje išvykoje į Šventąją. Ši kelionė daugumai vaikų suteikė puikią progą pirmąkart savo akimis išvysti neaprėpiamus Baltijos jūros tolius, pakvėpuoti jodo prisodrintu oru, basomis pajusti kopų smėlio švelnumą bei linksmai pasitaškyti atriedančiose jūros bangose…
Keliauti nuo rytinio Lietuvos pakraščio iki pat vakarinio išvykos dalyviams neprailgo – besidairydami pro autobuso langą jie galėjo stebėti besikeičiantį mūsų šalies peizažą: aukštumėles ir miškus palengva pakeitė atsiveriantys vis didesni lygumų plotai, leidžiantys akims plačiai ,,pasiganyti“ po atsivėrusias erdves… Tik nedidelis nerimas kirbėjo keliautojų galvose artėjant prie pajūrio: ar pavyks pasimėgauti aktyviu poilsiu, nes lyg tyčia prasidėjo įkyrus lietus. Laimei, ilgai liūdėti neteko: atvykus į Šventąją bei įsikūrus išnuomotuose nameliuose, nurungdama debesis greitai danguje nusišypsojo saulė leisdama vaikams pašokinėti per bangas, statyti smėlio pilis, išbandyti įvairias pramogas bei keliaujant pėsčiomis susipažinti su kurortiniu miesteliu: centrine Kopų gatve, Šventosios simboliu tapusiu Beždžionių tiltu, į dangų besistiebiančia naująja Švč. Mergelės Marijos, Jūrų Žvaigždės bažnyčia, kopose, ties senaisiais Šventosios uosto vartais, pasislėpusia skulptūrine kompozicija „Žvejo dukros“ bei kt. objektais. Kitą dieną vėl smagiai praleidus keletą valandų prie jūros, išsiruošta į kelionę namo pakeliui aplankant Palangą: tik šįkart oras jau nebuvo palankus, nes nesiliaujantis gausus lietus visgi neleido vaikams artimiau susipažinti su centrine J. Basanavičiaus gatve bei tiltu į jūrą, o ir sumanymą užsukti pasidairyti po šalies uostamiestį negailestingai pakoregavo. Tačiau išvykos dalyviams ši nemaloni staigmena nesugadino nuotaikos, nes Šventojoje patirti malonūs įspūdžiai buvo išties nepamirštami.
Prisimindamas ką tik įvykusios išvykos prie jūros akimirkas, Kaltanėnų ugdymo ir turizmo centro kolektyvas džiaugėsi, kad poilsinė-pažintinė kelionė Adutiškio ir Švenčionėlių VDC lankytojams padovanojo nemažai linksmų ir įsimintinų akimirkų, juolab, kad kartu su vaikais šįkart keliavo ir keletas jų tėvelių.