- Vaikų dienos centrai - http://dienoscentrai.kaltanenai.eu -

VDC vasarą palydint…

2017 m. vasara jau skaičiuoja paskutines savo dienas, padovanojusi VDC lankytojams daug smagių ir įsimintinų akimirkų: visą šiltąjį sezoną Adutiškio ir Švenčionėlių VDC vaikai turiningai leido laiką dalyvaudami laisvalaikio užimtumo programoje. Apžvelgiant Kaltanėnų ugdymo ir turizmo centre įvykusius renginius, reikėtų prisiminti, kad birželio mėn. VDC lankytojai dalyvavo renginyje ,,Vasara jau čia“, dviejų dienų turistiniame žygyje valtimis Žeimenos upe ir Žeimenų ežeru, keliavo dviračiais susipažindami su Kaltanėnų krašto apylinkėmis, liepos mėn. ruošėsi ir vyko į vaistažolių rinkimo čempionatą, vykusį Sirvėtos regioninio parko teritorijoje, dalyvavo renginyje ,,Sportas – sveikata“ bei plaukiojo baidarėmis Žeimenos upe, liepos – rugpjūčio mėn. sandūroje dalyvavo dviejų dienų trukmės poilsinėje – pažintinėje išvykoje į Šventąją, o rugpjūčio 19-20 d. kartu su savo šeimomis galėjo ilsėtis savaitgalio stovykloje. Taip pat džiugu paminėti, kad išvardintuose renginiuose dalyvavo ir kai kurių vaikų tėveliai.

VDC šeimų savaitgalio stovykla tapo vasaros laisvalaikio užimtumo programos uždarymo renginiu: atvykę vaikai ir jų šeimų nariai buvo apgyvendinti kambariuose su patogumais, taip pat galėjo naudotis kitomis Kaltanėnų ugdymo ir turizmo centro vykdyto projekto „Vaikų dienos centrų veiklos plėtra Švenčionių rajono savivaldybėje“ metu įsigytomis laisvalaikio užimtumo ir poilsio zonoms skirtomis priemonėmis bei turizmo inventoriumi: leisti laisvalaikį vaikų žaidimų aikštelėje, važinėtis dviračiais, gokartais, plaukioti valtimis ir kt. Stovyklos metu VDC šeimos ne tik artimiau susipažino su Kaltanėnų miesteliu, dalyvavo pažintinėje išvykoje į Antalamėstės k. (Utenos r.) įsikūrusį Triušiukų slėnį, Palūšę, Ignaliną, bet ir turėjo puikią progą jaukiuose ir patogiai įrengtuose kambariuose ugdyti savo socialinius įgūdžius: gamintis maistą, tvarkytis kambarius, ugdyti higieninius įgūdžius ir pan.

Todėl VDC vasarą palydint, norisi dar kartą prisiminti kartu išgyventas džiugias akimirkas, įamžintas nuotraukose, padėkoti aktyviems vaikų tėveliams ir veiklų organizavimu, jų turinio įvairove bei vaikų saugumu besirūpinusioms soc. pedagogėms: Astai, Ingai ir Inai. Tikimės, kad vaikai, patyrę tiek malonių įspūdžių, su nekantrumu lauks ir kitų metų vasaros…