- Vaikų dienos centrai - http://dienoscentrai.kaltanenai.eu -

Keramikos būrelio durys atviros Švenčionių rajono vaikams

Š. m. lapkričio 3 d. Reškutėnų tradicinių amatų centre duris atvėrė Keramikos būrelis,

kurio veiklas čia organizuos Švenčionių r. Kaltanėnų ugdymo ir turizmo centras. Atidarymo renginyje dalyvavo ne tik pirmieji būsimi jo nariai – Švenčionėlių vaikų dienos centro lankytojai, atvykusios viešnios: mero patarėja Justė Rimšelienė, Kultūros, švietimo, jaunimo ir sporto skyriaus vedėja Teresa Sansevičienė, Socialinės paramos skyriaus vedėja Eglė Jakštaitė-Rouda, bet ir Reškutėnų tradicinių amatų centro vedėja dr. Regina Mikštaitė-Čičiurkienė, Švenčionių r. Kaltanėnų ugdymo ir turizmo centro specialistai bei tądien Reškutėnų tradicinių amatų centre viešėję rudens stovyklos ,,Atsigręžkime į mūsų senolius…“ (projektas TAPK2) dalyviai. Tardamos sveikinimo žodį, Švenčionių rajono savivaldybės administracijos atstovės pasidžiaugė gražia iniciatyva atidarant vaikų meninio ugdymo židinį bei palinkėjo jaunajai kartai nestokoti kūrybiškumo ugnelės stengiantis perprasti molio paslaptis.

Kadangi keramika vaikams – tai kūrybinga bei daug naudos teikianti veikla, todėl su moliu, jo savybėmis, darbo technika ir kūryba juos supažindino būrelio vadovė, keramikė Milda Sivickienė. Pasak jos, užsiėmimų metu vaikai išmoks nulipdyti įvairiausias figūras bei indus taikydami skirtingas lipdymo technikas. Lipdydami iš molio jie ugdys estetinius gebėjimus, išbandys įvairius molio dekoravimo būdus, turės galimybę mokytis žiesti su žiedimo ratu, susipažins su įvairiais dažymo būdais bei glazūromis, lavins rankų miklumą, kruopštumą ir fantaziją.

Švenčionių r. Kaltanėnų ugdymo ir turizmo centras, inicijavęs Keramikos būrelio veiklas, stengiasi ne tik plėsti Švenčionėlių ir Adutiškio vaikų dienos centrų veiklas, bet ir siūlo paįvairinti Švenčionių rajono vaikų ir jaunimo laisvalaikį šiuo turiningu užsiėmimu.