- Vaikų dienos centrai - http://dienoscentrai.kaltanenai.eu -

Nepamirštami įspūdžiai, nauji veidai ir vasaros pramogų linksmybės stovykloje ,,Vasara 2019“

Vasarai perkopus į antrą pusę, Kaltanėnų ugdymo ir turizmo centre prasidėjo Švenčionėlių vaikų dienos centro (toliau – VDC) stovyklos ,,Vasara 2019“ II pamaina. Džiaugiamės, kad stovyklautojų gretas papildė Agnė, Ignas, Liepa, Ieva, Rasa ir Vilius. Juk kuo daugiau vaikų ir naujų pažinčių – tuo smagiau visiems kartu!
Atsakingos ir sumanios stovyklos vadovės Svetlana ir Gintarė stengėsi, kad vaikai dalyvautų turiningoje vasaros stovyklos programoje, todėl Švenčionėlių VDC ugdytiniai įsijungė į įvairias pažintines bei kūrybines veiklas, žaidė, sportavo ir, aišku, pramogavo. Stovyklautojai artimiau susipažino su Kaltanėnų miesteliu ir jo aplinka žaisdami orientacinį žaidimą ,,Susipažinkime su Kaltanėnais“, vyko į pažintinę ekskursiją po Stripeikių senovinės bitininkystės muziejų ir teminį Paukščių kaimą, kūrė jutiminį taką iš gėlių bei kitų gamtinių medžiagų, lenktyniavo linksmosiose estafetėse ,,Superherojai“ ir dalyvavo žygyje į mišką. Stovyklai įpusėjus, vaikai leido spalvingus aitvarus, Kaltanėnų dvaro parke ieškojo paslėpto vasaros laiško, kūrė ,,Draugystės knygą“, klausėsi įvairių paukščių balsų įrašų bandydami atspėti sparnuočių vardus, gamino dovanėles draugams ir kt. Taip pat stovyklos metu jiems netrūko progų išsimaudyti vėsiuose Žeimenos upės vandenyse, Centro teritorijoje pasivažinėti dviračiais ir gokartais, šokinėti ant batuto bei smagiai leisti laiką vaikų žaidimų aikštelėse… Stovyklos organizatoriai pasirūpino, kad visi stovyklaujantys vaikai būtų pastebėti, todėl II pamainos uždarymo proga kiekvienam iš jų įteiktos nominacijos.
Dešimt stovyklos dienų pralėkė beveik nepastebimai, o kadangi vasara dar nesibaigia, Švenčionėlių VDC vaikams tereikia nepraleisti progos dalyvauti šios stovyklos III pamainos programoje, kuri bus organizuojama š. m. rugpjūčio 12-23 d.