- Vaikų dienos centrai - http://dienoscentrai.kaltanenai.eu -

Smagi pažintinė ekskursija po Trakus ir jų apylinkes

Vis labiau įsibėgėjant vasarai, Švenčionėlių VDC ugdytiniai išsiruošė pasižvalgyti po Trakus ir jų apylinkes (ši kelionė organizuota įgyvendinant projektą „Vaikų dienos centrų veiklos plėtra Švenčionių rajono savivaldybėje. Švenčionėliai“), nes vienas žymiausių mūsų šalies istorinių miestų paskelbtas šių metų Lietuvos kultūros sostine.
Pažintis su senąja Lietuvos sostine prasidėjo dalyvaujant ekskursijoje ,,Nepažinti Trakai“: plaukdami patogiu laivu „Galvė“, vaikai iš naujo atrado ežeringąjį, legendomis apipintą miestą, pamatė įspūdingą Trakų pilį, pakrantės fone baltumu išsiskiriančius Užutrakio J. Tiškevičiaus rūmus bei grožėjosi Galvės ežero apylinkių gamtovaizdžiu. Vėliau pažintis su Trakais tęsėsi smagiai keliaujant traukinuku apžvalginiu maršrutu po miesto centrą. Taip pat ekskursijos dalyviai užsuko ir į paplūdimį, kur spėjo atsigaivinti vėsiuose Akmenos ežero vandenyse. Na, o daugiausiai vaikų emocijų sukėlė apsilankymas alpakų ūkyje, įsikūrusiame Alsakėlių kaime (Trakų r.): čia žingeidūs vaikai sužinojo, iš kur ir kaip į Lietuvą atkeliavo pirmosios alpakos, kuo ypatingi šie gyvūnai, kuo jie minta ir kaip tarpusavyje bendrauja, pamatė 100% alpakų vilnos siūlus, tiesiogiai pabendravo su šiais mielais gyvūnais pamaitindami iš rankų specialiai pritaikytais saugiais pašarais.
Saulei pasukus į vakarus, baigėsi ir Švenčionėlių VDC ugdytinių viešnagė Trakų krašte, tačiau kartu praleistas smagias akimirkas dar ilgai primins patirtų įspūdžių ir nuotraukų gausa…