- Vaikų dienos centrai - http://dienoscentrai.kaltanenai.eu -

Susitikimo dalyviai diskutavo apie tėvų ir vaikų santykius bei jausmus

Š. m. sausio 13 d. Švenčionėlių vaikų dienos centro ugdytiniai ir jų tėveliai virtualiai susitiko su Švenčionių rajono švietimo pagalbos tarnybos psichologe Virginija Guogiene. Susitikimo, kurio tema „Kad ir kas benutiktų, aš vis tiek tave mylėsiu“, metu kalbėta apie tėvų ir vaikų santykius bei jausmus. Bendraudami visi kartu pasinėrė į ankstyvos vaikystės prisiminimus, svajones. Skambant gražiai raminančiai melodijai, naudodami šeimos meno terapijos būdą, susitikimo dalyviai nupiešė svajonių piešinį. Piešinių analizės metu paaiškėjo, kad piešiniai labai skirtingi, bet tuo pačiu ir labai panašūs, nes juose pavaizduota minčių laisvė, meilė, šiluma. Taip pat renginio dalyviai dalinosi savo mintimis ir įžvalgomis, kas jiems padėjo piešti bendrus piešinius, o kas kėlė nepatogumus ir sunkumus.
Vėliau susitikimo dalyviai žiūrėjo mokomąjį filmuką „Kad ir kas benutiktų“ (pagal Debi Gliorį). Tai istorija apie mažąjį lapiuką, kuris vis teiravosi, ar mamos meilė jam niekur nedings, ar kas nors gali mamos meilę paveikti: atstumas, metai? Ir tik pačios mamos nuoširdūs ir aiškūs atsakymai, apkabinimai, pažadino lapiuko širdelėje saugumą, ramybę, pasitikėjimą. Kaip rodo istorija apie mažąjį lapiuką, tai vyksta ir tikrame žmonių gyvenime, o ypač vaikams reikia aiškumo, tėvų šilumos, apkabinimų ir meilės.
Dėkojame visiems vaikams bei jų tėveliams už aktyvų dalyvavimą, o susitikimo svečiams: Švenčionių rajono švietimo pagalbos tarnybos psichologei Virginijai Guogienei ir Švenčionėlių miesto bibliotekos-filialo bibliotekininkei Žanai Čaikinienei – už bendradarbiavimą.